Welkom op mijn website. Deze website is een adres van een verzameling artikelen, blogs, oefeningen, gedichten en citaten die ik met je wil delen, mocht je interesse hebben. Maar vooral gebruik ik deze plek als mijn bescheiden bibliotheek voor mensen die met mij in gesprek zijn over hun relaties, persoonlijke thema’s en voor collega therapeuten om inzichten te delen. In het menu vind je informatie over mij en hoe je met mij in contact kunt komen.

Beginnerswerk

Als systeemtherapeut gaat mijn aandacht uit naar relaties en hun omgeving. Actief en geworteld leven is leven in en met relaties. Een belangrijk kenmerk van krachtige relaties is dat wanneer sleetsheid, wrijving, tegenslag of teleurstelling zich aandient om te kunnen herstellen. Met herstellen wordt een beweging zichtbaar wat zich afspeelt in het voor ons vertrouwde: de manier waarop we kalmeren, verdragen en betekenis zoeken met onszelf en met een ander. Het is het komen en gaan tussen verbonden zijn en zelf iemand zijn, tussen loyaliteit en vrijheid. Wanneer herstel of opnieuw beginnen niet meer vanzelfsprekend gaat, kun je verstrikt raken of je eenzaam voelen in een relatie. Of het nu een relatie is met jezelf, een partner, kind of ouders, vriend of collega, relatiewerk is telkens weer opnieuw beginnerswerk.

“Leven is mooi, omdat leven beginnen is, telkens opnieuw, op elk moment.” Cesare Pavese

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: