wie

Mijn naam is Wisse Tanis. Geboren in een arbeidersgezin in naoorlogs Schiedam met de wederopbouw nog in volle gang. Een groot gezin, goed verborgen armoede in een te klein flatje met veel tijd en ruimte om als middelste kind mijn plek te oefenen: een aanwezige buitenstaander, speels, accepterend en opmerkzaam. Uiteindelijk van die plek mijn werk gemaakt: in het werken met relaties en gezinnen ervaar ik die plek nog steeds als een mij goed passende jas.

OVER

Ik ben geschoold in systeemdenken en -behandelen, studeerde verpleegkunde, orthopedagogiek (UU), systeemtherapie (NVRG) en Transactionele Analyse (NVTA). Ik ben getraind in hechtingsgerichte gezinstherapie (ABFT) bij EFT opleidingen en ben geschoold (Level 1 & 2) in Internal Family Systems Therapy (IFS) in Barcelona en Sheffield. Verder level 1 geschoold in PACT (Psychobiologische benadering van relatietherapie) bij het PACT intituut in Los Angeles. Ik ben werkzaam als gedragswetenschapper en systeemtherapeut in de gehandicaptenzorg en jeugdzorg en heb een eigen praktijk voor individuele, relatie- en gezinstherapie.
Ik geef communicatietrainingen en workshops systeemdenken en ben co-trainer en coach in een leergang ‘persoonlijk leiderschap’ voor gedragswetenschappers. Ik werk met individuen, kinderen, echtparen, gezinnen en groepen.
Mijn aandacht gaat in het bijzonder uit naar het behandelen en begeleiden van ontwikkelingsgetraumatiseerde kinderen en adoptie- of pleegouders.