Mijn naam is Wisse Tanis. Geboren in een arbeidersgezin in naoorlogs Schiedam met de wederopbouw nog in volle gang. Een groot gezin, goed verborgen armoede in een te klein flatje met veel tijd en ruimte om als middelste kind mijn plek te oefenen: een aanwezige buitenstaander, speels, accepterend en opmerkzaam. Uiteindelijk van die plek mijn werk gemaakt: in het werken met relaties en gezinnen ervaar ik die plek nog steeds als een mij goed passende jas.

OVER MIJ

Ik ben geschoold in systeemdenken en -behandelen, studeerde verpleegkunde, orthopedagogiek (UU), systeemtherapie (NVRG) en Transactionele Analyse (NVTA). Ik ben getraind in hechtingsgerichte gezinstherapie (ABFT) bij EFT opleidingen en ben geschoold (Level 1 & 2) in Internal Family Systems Therapy (IFS) in Barcelona en Sheffield. Ik ben werkzaam als gedragswetenschapper en systeemtherapeut in de gehandicaptenzorg en jeugdzorg en heb een eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie.
Ik geef communicatietrainingen en workshops systeemdenken en ben co-trainer en coach in een leergang ‘persoonlijk leiderschap’ voor gedragswetenschappers. Ik werk met individuen, kinderen, echtparen, gezinnen en groepen.
Mijn aandacht gaat in het bijzonder uit naar het behandelen en begeleiden van ontwikkelingsgetraumatiseerde kinderen en adoptie- of pleegouders.

Beschikbaar voor consultatie, gezins- en relatietherapie.

“BEGINNERSWERK”?

Tja, ik weet het ook niet. Het komt uit een gedicht van Bert Schierbeek:

Beginnerswerk

Te leggen
Ik leg u allen weg
Ik leg alles uit de wereld weg
Ik leg mij zelf de wereld mijn ik uit
Ik leg u schier de liefde uit ….

Bleef hangen. Misschien kom ik er op een dag wel achter wat het betekent.

%d bloggers liken dit: